Dr med dent Tatjana Knego

Ordinacija za opću dentalnu medicinu,
ortodonciju, oralnu kirurgiju i rtg-ortopan

Lingvalna ortodoncija sa stražnje strane zuba - Incognito 3M

Želite li da je Vaš ortodontski aparatić sa stražnje strane zuba i da se uopće ne vidi? Incognito je idealno rješenje za Vas. Zubi se slažu u pravilan položaj a da se pritom bravice ne vide.

Incognito je fiksni ortodontski aparatić s bravicama koje se izrađuju od zlatne legure i lijepe na stražnju plohu zuba, takozvana lingvalna ortodoncija. Radi same pozicije bravice su potpuno nevidljive i lako nosive.

Incognito bravice se izrađuju u Njemačkoj u tvornici 3M Unitek a kod nas u Hrvatskoj ga lijepi na zube profesorica ortodoncije u stomatološkoj ordinaciji Dental Estetic Studio. Potrebno je uzeti otisak i na temelju otiska individualno se izrađuju svi elementi koji su potrebni za ortodontski tretman. Bravice Incognito su napravljene posebnom tehnologijom CAD/CAM i izuzetno su precizne i tanke tako da ih pacijent jedva osjeti. Također je i žica koja povezuje bravice kompjuterski savijena i prilagođena svakoj fazi terapije. Pozicioniranje i postavljanje Incognito bravica vrši se pomoću kompjuterski izrađenih šablona brzo i jednostavno.

Radi tankoće i visoke poliranosti Incognito bravica mogućnost samočišćenja je puno bolja. Istraživanja su dokazala da je zbog toga smanjena mogućnost nastanka karijesa tijekom ortodontske terapije.

Postoje dvije verzije ovog sustava: Incognito i Incognito Lite. Incognito Lite se koristi kod manjih nepravilnosti samo prednjih zubi.

Prednosti Incognito aparatića u odnosu na klasični fiksni ortodontski aparatić su:

-potpuno NEVIDLJIV jer su bravice sa stražnje strane zuba
-INDIVIDUALNO izrađene bravice od zlatne legure
-kompjuterski savijene žice
-UGODAN za nošenje
-jednostavno održavanje higijene
-antialergijski.

Negativno - viša cijena jer je inače u svijetu to najskuplja vrsta ortodoncije